Aktuellt

Kompensation för ev. ränta

Av: Restate, 2022-05-13

De flesta av er som har betalat insats med avsikt att köpa er lägenhet i Brf Tapetrabatten 2 har finansierat detta genom bolån hos bank. Restate har beslutat att kompensera er för den räntekostnad som uppstått med anledning av detta för den tid insatsen funnits på föreningens klientmedelskonto.

Förutsättningar/villkor för att erhålla ersättning från Restate:

 • Ersättning betalas endast ut för bolån med avsedd pant i bostadsrätt – ej ev. privatlån/blancolån
 • Vi ersätter räntekostnad för lånet upp till insatsbelopp – ej eventuell kontantinsats eller extralån utöver insats
 • Ni kommer att få tillbaka 30 % av räntekostnaden i skattereduktion – därför ersätter vi ej den delen – se exempel nedan
 • För att erhålla denna ersättning från Restate måste ni skriftligen begära det med samtliga nedan angivna uppgifter och underlag senast den 5 juni.

Underlag som krävs:

 • Underlag från er bank, som visar på er räntekostnad för lånet till insatsen
 • Lägenhetsnummer enligt ekonomisk plan och adress
 • Kontouppgifter (bank, clearing- och kontonummer) dit ersättningen ska sättas in. OBS i text, ej en print screen/skrämdump.
 • Kontoinnehavare för angivet konto

Exempel på beräkning av ersättning:

Ränta till banken1 000 kr
Skattereduktion 30 % (detta får ni tillbaka på er deklaration)– 300 kr
Räntekostnad Restate ersätter700 kr

Övrigt
Vi ser över hur utbetalningarna ska ske rent praktiskt, så att dessa inte betraktas som lön, utan som just en ersättning. Detta för att det inte ska medföra några oönskade konsekvenser. I vissa fall kan ersättningen komma att behöva betalas direkt till din bank, som därefter ersätter.

Vad hände?

Ni kommer i ett separat brev att få mer ingående information om vad som föranledde att det tyvärr inte blev något tillträde. För tillfället fokuserar vi på att hantera de sista återbetalningarna, dessa ränteersättningar etc.

Har du ej signerat betalningsuppdraget?

Vänligen gör detta omgående. Vi kan ej stå för ränta p.g.a. ditt dröjsmål.

Läs mer

Tillträdet

Av: reduca, 2022-04-28

Som ni redan känner till så behövde Brf Tapetrabatten 2 ytterligare tid på sig att betala Svenska Bostäder för husen. Samtliga tilltänkta insatser var på plats för att kunna finansiera husen, men föreningslånet dröjde.

Nu har Svenska Bostäder meddelat föreningen att de ej kommer att bevilja ytterligare tid, detta trots att Svenska Bostäders systerbolag Familjebostäder har gått med på det för en annan förening där även betalning blev försenad. Vi håller självklart på att ta detta vidare med Svenska Bostäders ledning och med moderbolaget, då vi anser att det är ett orättvist agerande att systerbolaget går med på mer tid medan vi inte får det. Detta troligen med anledning av att en av Svenska Bostäders styrelseledamöter är oerhört emot ombildningar. Hon sitter ej med i styrelsen för Stockholmshem.

Återbetalning av insatser

Vi håller på att kontakta samtliga banker för att kunna återbetala era inkomna insatser. Detta i väntan på omprövning hos Staden och Svenska Bostäder. Då dessa insatser är era och bankens pengar så kan vi ej hålla på dem i väntan på beslut. Skulle Svenska Bostäder ändra sitt beslut och gå i linje med sitt systerbolag så får vi återigen samla in insatserna.

Ni som har betalat hela insatsen kontant kommer att få ett separat mail.

MVH Styrelsen för Brf Tapetrabatten 2

För kontaktuppgifter till styrelsen och Restate, se fliken ”Kontakt”

Kontaktperson Svenska Bostäder
Jan Amnéus
070-894 44 21
jan.amneus@extern.svenskabostader.se

Läs mer

Hyra för maj

Av: Restate, 2022-04-21

Samtliga ska betala sin hyra för maj månad till Svenska Bostäder på samma sätt som tidigare. Föreningen kommer ej att avisera för maj månad, utan första avin som kommer från föreningen avser hyra/avgift för juni månad.

Ni som köper kommer senare att få mellanskillnaden mellan hyran och avgiften för 28-30 april samt 1-31 maj tillgodo under Q3 (juli-september).

Läs mer

MINDRE ÄN EN MÅNAD KVAR TILL TILLTRÄDET

Av: Restate, 2022-04-03

Som tidigare meddelat så kommer Bostadsrättsföreningen Tapetrabatten 2, org.nr. 769627-9267 att tillträda/köpa tomträtten till fastigheten Stockholm Tapetrabatten 2 torsdagen den 28:e april 2022.

Viktig information till dig som ska köpa din lägenhet

Bank

Har du inte signerat skuldebrev hos banken, eller har en inbokad tid för detta, så måste du kontakta din bank omgående. Detta gäller om du ska ta lån för att köpa din lägenhet.

Hemförsäkring

Kontakta ditt försäkringsbolag för att ändra din hemförsäkring till en bostadsrättsförsäkring med start 28:e april. Brf Tapetrabatten 2 tecknar kollektivt bostadsrättstillägg (BR-tillägg).

Inre reparationsfond

Du som köper din lägenhet vid föreningens tillträde (28:e april) får 22 000 kr i en inre reparationsfond. Mer information om hur du gör för att få ut pengarna kommer senare.

Upplåtelseavtal

Inför tillträdet kommer föreningen att upprätta upplåtelseavtal. Vill banken ha upplåtelseavtal, be dem att kontakta Nina eller Sirak på Restate. De signerade upplåtelseavtalen får ni som köper hemskickat i samband med tillträdet.

Viktig information till alla som bor i Tapetrabatten 2

Hyra för april och maj

Samtliga ska betala sin hyra för april och maj månad till Svenska Bostäder på samma sätt som tidigare. Ni som köper kommer senare att få mellanskillnaden mellan hyran och avgiften för 28-30 april samt 1-31 maj tillgodo under Q3 (juli-september).

Tvättstuga

Ni kommer att kunna nyttja eran vanliga tvättstuga fram tills att föreningen har anlagt en egen tvättstuga. Föreningen har för avsikt att anlägga egen tvättstuga snarast, men ni kan alltså fortsätta att använda er ”gamla vanliga” fram tills dess (dock max 3 år).

Felanmälningar och praktisk information

Information om vart du vänder dig för felanmälningar, frågor om hyres-/avgiftsavier, autogiro, kö till p-platser etc. kommer i brev i anslutning till tillträdesdagen. OBS: Svenska Bostäder äger och förvaltar husen fram till den 28:e april 2022, fr.o.m. den 28:e april görs felanmälningar till föreningens förvaltare.

Viktig information till dig som ska hyra din lägenhet

Du som ska fortsätta hyra din lägenhet behöver inte göra någonting nu, då föreningen övertar ditt nuvarande hyreskontrakt.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss!

Läs mer

Inför tillträdet den 28:e april

Av: Restate, 2022-03-29

För er som ska köpa
Bank
Det är viktigt att ni har signerat skuldebrev hos banken, om ni ska ta lån för att köpa er lägenhet.

Har ni ej gjort det och ej har bokat tid för det är det viktigt att ni kontaktar er bank omgående.

Försäkring
Kontakta ert försäkringsbolag och meddela att ni vill ändra från hyresrättsförsäkring till bostadsrättsförsäkring. Brf Tapetrabatten 2 kommer att teckna försäkring inklusive bostadsrättstillägg (BR-tillägg), så detta behöver ni ej ha själva.

För er som ska hyra
Ni behöver ej göra något i detta nu, föreningen kommer att överta nuvarande hyresavtal vid tillträdet. Ni kommer att få nya hyresavier för maj månad och framåt av föreningens förvaltare Fastighetsägarna Service.

Läs mer

Tillträdet framflyttat till 28:e april 2022

Av: Restate, 2022-02-24

Med anledning av rådande omvärldssituation och osedvanligt höga sjuktal med anledning av omikron. Då detta påverkat både enskilda hushåll och bankernas handläggningstider så flyttas föreningens tillträde till den 28:e april 2022.

Detta medför att vi senarelägger betaldagen för insatserna till tisdagen den 19:e april. Ny betalningsinstruktion med denna information har gått ut till samtliga hushåll.

Vi har även meddelat de bankkontakter som ni har angivit kontaktuppgifter till denna information.

Vid frågor, vänligen kontakta föreningens ombud på Restate.

Flera boende som efterfrågat detta
Det är flera boende som har önskat detta för att hinna betala insatsen i tid. Dels p.g.a. de långa handläggningstiderna, dels då flera ej själva har gjort det som krävs i god tid.

Läs mer

Öppet hus

Av: Restate, 2022-02-10

Välkomna på öppet hus där vi väldigt kort går igenom statusen kring ombildningen och besvarar era frågor och funderingar.

Nordax bank kommer även att närvara.

Datum:Torsdagen den 10:e februari
Plats:Hässelbygårdsskolan, Loviselundsvägen 10-16
Lokal:Matsalen
Tid:kl 18-19

Varmt välkomna!

OBS: vänligen stanna hemma om ni är sjuka, har förkylningssymptom eller någon i familjen är sjuk. Tänk på att smittspridningen i samhället fortsatt pågår, trots att restriktionerna hävts, och att det är viktigt att hålla avstånd till varandra och tvätta händerna noggrant.

Läs mer

Välkomna på öppet hus!

Av: Restate, 2022-01-25

Välkomna på öppet hus där vi väldigt kort går igenom statusen kring ombildningen och besvarar era frågor och funderingar.

Nordax bank kommer även att närvara.

Datum:Torsdagen den 27:e januari
Plats:Hässelbygårdsskolan, Loviselundsvägen 10-16
Lokal:Matsalen
Tid:18-19

Varmt välkomna!

OBS: vänligen stanna hemma om ni är sjuka, har förkylningssymptom eller någon i familjen är sjuk. Tänk på att smittspridningen i samhället fortsatt pågår och att det är viktigt att hålla avstånd till varandra och tvätta händerna noggrant.

Vi förbehåller oss att avvisa folk om det är många som kommer, så att vi inte överstiger Folkhälsomyndighetens gällande restriktioner och rekommendationer.

Läs mer

God fortsättning och välkomna på öppet hus

Av: Restate, 2022-01-14

Välkomna på öppet hus där vi väldigt kort går igenom statusen kring ombildningen och besvarar era frågor och funderingar.

Datum:Torsdagen den 20:e januari
Plats:Hässelbygårdsskolan, Loviselundsvägen 10-16
Lokal:Matsalen
Tid:18.00

Varmt välkomna!

OBS: vänligen stanna hemma om ni är sjuka, har förkylningssymptom eller någon i familjen är sjuk. Tänk på att smittspridningen i samhället fortsatt pågår och att det är viktigt att hålla avstånd till varandra och tvätta händerna noggrant.

Vi förbehåller oss att avvisa folk om det är många som kommer, så att vi inte överstiger Folkhälsomyndighetens gällande restriktioner och rekommendationer.

Läs mer

God jul och gott nytt år!

Av: Restate, 2021-12-21

Vi vill passa på att tacka för ett fint 2021 och önska er alla en god jul och ett gott nytt år.

År 2022 ser vi fram emot slutspurten under er långa ombildningsresa, med ett tillträde den 22:a mars.

Boka möte

Tveka inte att ta kontakt med Restate om ni vill ha hjälp att fylla i låneansökan eller har andra frågor. Vi kan boka ett möte på vårat kontor (Kungsholmen), hemma hos dig, per telefon eller digitalt via Teams.

Bank

För bankkontakter eller vad du ska fråga om du får ett nej, vänligen se fliken Bankkontakter.

Hoppas att ni alla får möjligheten att koppla av under helgerna!

Läs mer

Välkomna på öppet hus

Av: Restate, 2021-12-07

Välkomna på öppet hus där vi väldigt kort går igenom statusen kring ombildningen och besvarar era frågor och funderingar.

Datum:Torsdagen den 9:e december
Plats:Hässelbygårdsskolan,
Loviselundsvägen 10-16
Lokal:Matsalen
Tid:Se postad kallelse

Varmt välkomna!

OBS: vänligen stanna hemma om ni är sjuka. Tänk på att smittspridningen i samhället fortsatt pågår och att det är viktigt att hålla avstånd till varandra och tvätta händerna noggrant.

Läs mer

Tillträde

Av: Restate, 2021-12-03

Brf Tapetrabatten 2:s preliminära tillträdesdag (dagen då föreningen tar över tomträtten) är den 22:a mars 2022. Vi kommer i god tid inför tillträdet att skicka ut en betalningsinstruktion till samtliga hushåll.

Förhandsavtal

Ni som har skickat in er svarsblankett har fått ett förhandsavtal för signering. Hör av er till Restate om ni inte har fått det. Det är ett krav av Stockholms stad att minst 50 % av hyresgästerna (folkbokförda) tecknar förhandsavtal.

Betalningsinstruktion

Information om till vilket konto, när samt vad som ska anges vid betalning av insatsen (och eventuell upplåtelseavgift). Lämna denna till er bankman.

Upplåtelseavtal

Inför tillträdet kommer föreningen att upprätta upplåtelseavtal. De signerade upplåtelseavtalen får ni som köper i samband med tillträdet.

Vill er bank ha detta inför utbetalningen, vänligen be honom/henne ta kontakt med Nina eller Sirak på Restate.

Läs mer

Välkomna på öppet hus

Av: Restate, 2021-11-30

Välkomna på öppet hus där vi kort går igenom statusen kring ombildningen och besvarar era frågor och funderingar.

På plats:

 • Restate – besvarar frågor kring ombildningen, hjälper till att fylla i låneansökningar
 • Nordax Bank
 • Fastighetsägarna (föreningens blivande ekonomiska och tekniska förvaltare)
 • Fastighetsmäklare
Datum:Torsdagen den 2:a december
Plats:Hässelbygårdsskolan,
Loviselundsvägen 10-16
Lokal:Matsalen
Tid:Se postad kallelse

Varmt välkomna!

OBS: vänligen stanna hemma om ni är sjuka. Tänk på att smittspridningen i samhället fortsatt pågår och att det är viktigt att hålla avstånd till varandra och tvätta händerna noggrant.

Läs mer

Välkomna på öppet hus

Av: Restate, 2021-11-15

Välkomna på öppet hus där vi kort går igenom statusen kring ombildningen och besvarar era frågor och funderingar.

Vi finns på plats för att hjälpa till att fylla i låneansökningar och Nordax Bank finns på plats.

Datum:– Onsdag 17:e nov
– Torsdag 18:e nov
Plats:Hässelbygårdsskolan,
Loviselundsvägen 10-16
Lokal:Matsalen
Tid:Se postad kallelse

Varmt välkomna!

OBS: vänligen stanna hemma om ni är sjuka.

Läs mer

Öppet hus / informationsmöte

Av: Restate, 2021-10-29

I tisdags hölls ett öppet hus i Hässelbygårdsskolans matsal och vi tycker att det var kul att så många kom. Vi håller i detta nu på att planera för fler öppna hus, dels för att repetera det vi har gått igenom, dels för att uppdatera er om status nu.

Vi försöker även samordna så att flera banker kan vara med vid något, eller några, öppet hus.

Respektera dina grannar

Det är viktigt att alla har möjlighet att uttrycka sin mening i processen, vid möten och i andra sammanhang. Ni ska alltid vara goda grannar och respektera olika ståndpunkter. Bemöt varandra som du själv vill bli bemött.

Läs mer

Förhandsavtal

Av: Restate, 2021-10-28

Som tidigare kommunicerat så har vi börjat skicka ut förhandsavtalen för digital signatur (via GetAccept) per sms och/eller mail till de som har meddelat oss att ni vill köpa sina lägenheter. Håll därför utkik på er mail och sms.

Har ni inte BankID, eller av annan anledning inte kan signera digitalt, vänligen meddela Restate så får ni ett fysiskt avtal.

Prognosen är att samtliga som har meddelat oss att ni ska köpa, och har uppgivit samtliga köpares kontaktuppgifter, ska ha fått avtalet senast nästa vecka. P.g.a. sjukdom tar det aningen längre tid än planerat.

Staden har som krav att minst 50 % av hyresgästerna (folkbokförda) tecknar förhandsavtal för att de ska sälja husen.

Observera att ni inte har köpt er lägenhet förrän ni har betalat för den.

Läs mer

Välkomna på öppet hus

Av: Restate, 2021-10-21

Välkomna på öppet hus där vi går igenom statusen kring ombildningen och besvarar era frågor och funderingar.

Datum:Tisdagen den 26:e oktober 2021
Plats:Hässelbygårdsskolan,
Loviselundsvägen 10-16
Lokal:Matsalen
Tid:Se postad kallelse

Vi kommer gå genom följande:

 • Tillträde
 • Presentera styrelsen
 • Förvaltare
 • Banklån

Varmt välkomna!

OBS: vänligen stanna hemma om du är sjuk.

Läs mer

Preliminärt tillträde

Av: Restate, 2021-10-18

Det preliminära tillträdet (dagen då föreningen tar över husen) är under februari/mars 2022.

Köpa? Sök lån nu

Även om det är ett tag kvar så är det väldigt viktigt att samtliga som vill köpa sina lägenheter söker lån omgående. Bankerna har lång handläggningstid och flera av er kommer att behöva komplettera med handlingar innan ni får ert lån. Vissa kommer även att behöva ha en medlåntagare.

Byta?

Vill du byta din lägenhet måste du sätta igång den processen nu. Ett byte tar tid och det ska vara klart innan tillträdet. För information om byten och bytesförslag, se fliken ”Lägenhetsbyte”

Hyra?

Vill du fortsätta att hyra behöver du inte göra något nu. Vi är dock tacksamma om du meddelar oss att du vill fortsätta hyra så att vi slipper jaga svar från dig.

Läs mer

Brf Tapetrabatten 2 röstade JA till ombildning

Av: Restate, 2021-07-20

På föreningsstämman idag, den 20:e juli, röstade mer än 2/3 av hyresgästerna i de uthyrda lägenheterna ja till att förvärva tomträtten till fastigheten Stockholm Tapetrabatten 2.

Det innebär att det snart är dags för er som vill köpa era lägenheter att ansöka om lån. Samtliga hyresgäster kommer att få ett brev hemskickat under augusti med mer information, viktiga dokument och kontaktuppgifter till banker.

Ta kontakt med föreningens ombud på Restate om ni har några frågor.

Läs mer

Styrelsen kallar till extra föreningsstämma (”köpstämma”)

Av: Restate, 2021-07-02

Nu är det dags för nästa steg i ombildningen till bostadsrätter. Därför kallar styrelsen till extra föreningsstämma där ni ska fatta beslut om förvärv av tomträtten till fastigheten Stockholm Tapetrabatten 2. Den intygsgivna ekonomiska planen finns tillgänglig under Dokument.

Kallelse är skickad till samtliga hyresgäster per post den 2021-07-02. Med kallelsen bifogades även en kopia på den intygsgivna ekonomiska planen.

OBS: vänligen skicka in din fullmakt om du vill rösta ja på stämman. Du kan få plötsligt förhinder eller förkylningssymptom och inte kan komma. Kommer du inte och du inte har lämnat fullmakt röstar du nej. Närvarar du vid stämman så används ej din fullmakt.

Hör av er till föreningens ombud Restate om ni inte har fått kallelsen i början på nästa vecka.

Läs mer

Info om stämman

Av: Restate, 2021-06-10

Nu börjar äntligen stämman närma sig. Tider för stämman kommer att skickas ut via brev till samtliga hyresgäster, som tidigare kommunicerats.

Glöm inte att skicka in fullmakten. Många av er har redan skickat in fullmakten till oss och då behöver ni inte göra något mer. Om ni inte har kvar fullmakten, kan vi lämna ut en ny. Fullmakten är ett medgivande att du ger föreningen ett okej att köpa våra hus. Även om du ska vara med och rösta själv på stämman så vill vi att du lämnar fullmakt. Tänk om du fastnar i trafiken eller hissen och inte kan närvara (=nej-röst)? Kommer du till stämman används inte din fullmakt.

För frågor kring fullmakten, kontakta ordförande: Alexander Grivans: al.grivans@gmail.com alternativt föreningens ombud på Restate (klicka här)

Kom ihåg att detta är en möjlighet som kanske aldrig kommer igen. Syftet med att bilda en bostadsrättsförening är att säkerställa ett eget boende. Som tidigare informerats kommer det finnas möjlighet att även fortsätta att hyra sin lägenhet på samma villkor som idag. Vi vill även påminna om att en lägenhet där en ombildning är beslutad är också ett mycket attraktivt bytesobjekt. Observera att hyresvärdarna ska godkänna bytet och du ha beaktansvärda skäl för bytet.

En bostadsrättsförening ger också ett mer tryggt och säkert område och en närmare kontakt hos en mindre fastighetsvärd. Det skapas också mer gemenskap i området – allt för att vi allihopa ska trivas och må bättre. 

Vi svarar gärna på frågor. Tveka inte att kontakta oss. 

Vänligen
Styrelsen i Tapetrabatten 2 

Läs mer

Vi ses på söndag

Av: Restate, 2021-05-22

Imorgon, söndagen den 23:e maj, finns vi på plats för att besvara era frågor och få möjlighet att prata med er grannar.

När? Söndagen den 23:e maj kl 14-16

Vart? På gården utanför 76:an.

Vi bjuder på kaffe och kaka.

Vi gör självklart detta på ett corona-säkert sätt och ses utomhus och håller avstånd. Blir vi för många så sprider vi ut oss. Vi vill att alla ska känna sig trygga och samtidigt få möjlighet att få svar på sina frågor.

Vi hoppas att vi ses imorgon.

Varmt välkomna önskar styrelsen!

Läs mer

Vikten av att lämna fullmakt

Av: reduca,

Som flera av er säkert har sett så går vi i styrelsen runt och försöker synas i våra hus och på våra gårdar. Anledningen är att vi inte vill missa denna unika möjlighet som en ombildning är.

Biljett in på bostadsmarknaden

Detta är troligtvis den enda chansen vi får i livet att vara med om en ombildning. För många av oss är det en biljett in på bostadsmarknaden. Den rabatt vi får på våra lägenheter skulle ta många, många år att spara ihop.

Utveckla och renovera

VI ser det även som en enorm chans att få vara med och påverka utvecklingen av våra hus och vår närmiljö. Det föreningen vill utveckla får alla ta del av, oavsett om man väljer att hyra eller köpa sin lägenhet. Vi vill göra detta tillsammans! Äger du din lägenhet får du även renovera i stort sett hur du vill och du får både leva i en lägenhet i din smak och den dag du säljer har du ökat värdet på lägenheten. Köper du dag ett får du dessutom 22 000 kr att renovera för.

Du kan få ditt drömbyte

En lägenhet under ombildning är ett väldigt attraktivt bytesobjekt. Vill du ha större, mindre eller kanske bo mer centralt? Lämna fullmakt! Du kommer att få en massa svar på din bytesannons efter att köpstämman gått igenom (omröstningen där vi hyresgäster röstar ja till att föreningen får köpa husen). De som vill byta till sig en lägenhet under ombildning vill bara byta efter en köpstämma.

Observera att hyresvärdarna måste godkänna bytet.

Vill du detta? Lämna fullmakt

För att inte gå miste om denna otroliga möjlighet måste du lämna fullmakt nu. En fullmakt betyder att du ger föreningen tillstånd att få köpa husen, inget annat. Du förbinder dig inte att köpa din lägenhet.

Vill du lämna fullmakt, ta kontakt med oss (klicka här).

Med vänliga hälsningar, styrelsen

Läs mer

Fullmakt

Av: Restate, 2021-04-21

Många av er hyresgäster har lämnat fullmakt inför den s.k. köpstämman. Att lämna fullmakt innebär att du ger ditt medgivande (säger ja) till att föreningen får lov att köpa husen. Minst 2/3 av de uthyrda lägenheterna och lokalerna måste rösta ja (=lämna fullmakt/sitt medgivande) för att vi ska kunna gå vidare i processen.

I veckan gick ett påminnelseutskick iväg till samtliga som inte har lämnat fullmakt.

Har du några frågor eller känner dig osäker? Tveka inte att ta kontakt med föreningens ombud på Restate eller styrelsen. För kontaktuppgifter, klicka här.

Läs mer

Informationsmöten

Av: Restate, 2021-03-17

Ikväll, onsdagen den 17:e mars, samt onsdagen den 25:e mars hålls digitala informationsmöten för hyresgäster i Tapetrabatten 2. Mötena hålls via Teams och startar kl 18. För att ta del av länk, vänligen maila till Nina på Restate (nina@restate.se).

Välkomna!

Läs mer

Utskick med information

Av: Restate, 2021-03-06

I den kommande veckan kommer ett utskick att gå ut till samtliga hyresgäster på Friherregatan 52-102.

Det är viktigt att ni tar er tid att läsa igenom materialet ordentligt, gärna med någon vän eller släkting om ni tycker att det är mycket information att ta in. Tveka inte att ta kontakt med Restate om ni har några frågor!

Längre process än väntat

På grund av rådande pandemi har allt dessvärre tagit lite längre tid än förväntat. Vi hoppas att ni har överseende med detta. P.g.a. att ombildningsprocesserna påverkas av pandemin har Stockholms Stad gett möjlighet till ytterligare tre månaders längre betänketid, om så krävs.

Digitalt informationsmöte

Ni kommer även att få en inbjudan till ett digitalt informationsmöte, då vi tyvärr inte kan hålla ett vanligt möte i dessa tider. Mer information kommer med inbjudan.

Läs mer

Granskning av HGF

Av: Restate, 2021-02-15

Det finns uppenbart kloka människor på Hyresgästföreningen som inser att det över tid är billigare att äga än att hyra. Det är dock trist att de inte unnar sina medlemmar ett billigare boende genom att ombilda till bostadsrätt, utan tvärtom försöker skrämma bort dem från ombildningstanken.

Kan det möjligen ha att göra med Hyresgästföreningens egna ekonomi där de omsätter ca 800 mnkr/år, men samtidigt driver föreningen med ett resultat om minus 100 mnkr/år. Då kan det vara skönt att ha många medlemmar som hjälper till att lösa problemen och inte lämna föreningen för den mer lönsamma bostadsrättsföreningen.

Se en stor granskning av Hyresgästföreningen: Företräder hyresgäster – tar ut höga löner och bor i villor: “Besviken” (expressen.se)

Läs mer

Olika intressen

Av: Restate, 2021-02-09

Hyresgästföreningen är en intresseorganisation som har ett egenintresse i att bevara hyresrätterna och som inte önskar ombildning under några omständigheter. De går miste om stora förhandlingsersättningar och medlemsavgifter vid en ombildning.

Bostadsrättsföreningen har ett annat intresse och vill genomföra en ombildning.

Vi vill därför uppmana er att ta till er av informationen som kommer hem till er och begrunda från vem den har kommit. Detta för att ni ska bilda er en egen uppfattning om vad ni tycker om att få möjligheten att ombilda.

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År!

Av: Restate, 2020-12-22

Vi arbetar för fullt i det tysta med att samla in offerter, utreder möjligheter och samlar in ett gediget underlag till föreningens kalkyler inför ombildningen. På grund av Corona/Covid-19 tar det dock lite längre tid än normalt.

När får ni veta priset på era lägenheter?

Vi hoppas på att kunna presentera resultatet av vårt arbete och på ett eller annat sätt samla samtliga hyresgäster och berätta om prisbilden under februari. Hur vi ska hålla informationsmötet får vi återkomma med i samband med kallelse till mötet.

God Jul och Gott Nytt År!

Läs mer

Brevutskick efter informationsmöte

Av: Restate, 2020-10-23

Idag postas ett utskick till samtliga hyresgäster med information som vi gick igenom på informationsmötet. Vänligen ta er tid att läsa igenom brevet och tveka inte att ta kontakt med föreningens kontaktpersoner på Restate vid eventuella frågor.

Läs mer

Informationsmöte nr 1

Av: Restate, 2020-10-06

Vi på Restate och styrelsen önskar er hjärtligt välkomna till informationsmötet. På mötet kommer vi att gå igenom ombildningsprocessen och det kommer att finnas möjlighet att ställa de frågor som ni har och mer ingående få veta vilka möjligheter du som hyresgäst har. Dock är det för tidigt att presentera priset per lägenhet än.

Datum:Tisdagen den 20e oktober 2020
Plats:Hässelbygårdsskolan,
Loviselundsvägen 10-16
Lokal:Matsalen
Tid:Se postad kallelse

Anpassningar i och med Corona/Covid-19

Lokalen är stor , så ni kommer att kunna sitta glest. Vi har även delat upp er boende på fastigheten till olika tider för informationsmöte. Därför är det viktigt att ni kommer på just er sittning (för tid, se postad kallelse).

OBS då vi ska begränsa oss till 50 personer så får en person per hushåll komma.

Vi har med handsprit, medtag eget munskydd om ni vill använda det.

Välkomna!

Läs mer

Ärenden vid styrelsemöte i Svenska Bostäder den 3e september

Av: Restate, 2020-08-25

Den 3e september 2020 kommer sex ombildningsärenden behandlas av AB Svenska Bostäder styrelse. Brf Tapetrabatten 2 (fastigheten Stockholm Tapetrabatten 2) är ett av dessa ärenden.

Hur lång tid det dröjer innan vi får priset och erbjudandet för fastigheten vet vi ej i skrivande stund. Vi vet inte heller hur erbjudandet kommer att vara utformat.

Läs mer

Inväntar fortfarande beslut om priserbjudande

Av: Restate, 2020-06-17

Det formella beslutet om erbjudandet till Brf Tapetrabatten 2 att förvärva fastigheten Stockholm Tapetrabatten 2 fattas troligtvis vid styrelsemöte i AB Svenska Bostäder i höst.

Svenska Bostäders nästa styrelsemöte är den 3 september 2020, huruvida de kommer att fatta beslut om priserbjudande för Stockholm Tapetrabatten 2 då eller vid senare sammanträde vet vi inte i skrivande stund.

I samband med beslutet offentliggörs också priset på fastigheten. Restate och styrelsen kommer att informera alla boende så snart erbjudandet kommit. Därefter inleds arbetet med att ta fram den ekonomiska planen.

Läs mer

Väntar på erbjudandet

Av: Restate, 2020-05-28

Föreningen väntar på priserbjudandet från Svenska Bostäder. Där skall bl.a. priset på fastigheten, villkor och förutsättningar framgå.

Innan föreningen får priserbjudandet ska er fastighet (med bl a värderingen som underlag) behandlas vid ett sammanträde hos Svenska Bostäder.

Er fastighet kommer inte att tas upp på Svenska Bostäders nästa sammanträde (4e juni) enligt dagordningen. Vid vilket tillfälle den kommer att tas upp vet vi inte i dagsläget.

Läs mer

Värderingsbesiktning utförd

Av: Restate, 2020-05-15

I onsdags, den 13e maj, genomfördes värderingsbesiktningen av fastigheten. Värderingen genomförs av ett av staden anlitat värderingsföretag. Denna värdering kommer sedan att ligga till grund för det erbjudande bostadsrättsföreningen kommer få att ta ställning till.

När Svenska Bostäders styrelse kommer att ta upp ärendet till beslut vet vi ej i dagsläget. Vi vet därför inte heller när föreningen kommer att få priserbjudandet.

Läs mer

Värderingsbesiktning bokad

Av: Restate, 2020-05-07

Svenska Bostäder låter under vecka 20 genomföra en platsbesiktning inför den värdering av fastigheten/tomträtten vilken kommer att ligga till grund för det erbjudande bostadsrättsföreningen kommer att få.

I dagsläget vet vi ej när i tiden som Svenska Bostäders styrelse kommer att fatta beslut om erbjudande till föreningen. Vi återkommer när vi har mer information.

Läs mer

Värderingsbesiktning fortsatt framflyttad

Av: Restate, 2020-04-30

På grund av Coronasituationen har Svenska Bostäder, på rekommendation av deras ägare Stockholms Stadshus AB, beslutat att fortsätta skjuta upp värderingsbesiktningen tills vidare. I dagsläget är det oklart när värderingsbesiktningen kommer att utföras. Stockholms Stadshus AB följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och utvärderar situationen löpande.

Läs mer

Påverkar Corona/Covid-19 vår ombildning?

Av: Restate, 2020-03-30

Givetvis så är det så att det som påverkar hela vårt samhälle i övrigt även påverkar de aktuella ombildningsprocesserna inom Stockholms allmännytta. Onsdagen den 25 mars så hade Restate ett möte med Stockholms Stadshus AB. Som ett tecken i tiden genomfördes mötet via videolänk.

Det sammantagna intrycket är att man från stadens sida noga följer utvecklingen och är öppen för dialog. Några konkreta beslut är dock inte fattade, utan man följer utvecklingen från dag till dag. Planerade värderingar har exempelvis pausats. Detta kan innebära att processen för er och övriga ombildningar tar längre tid än förväntat. Men det kan under rådande omständigheter både vara nödvändigt och önskvärt.

Naturliga begränsningar och konkreta restriktioner gällande att samla människor i större grupper får stor praktisk inverkan på en ombildning. Detta kommer under en tid att försvåra genomförande av informationsmöten och stämmor, vilket är viktiga och delvis lagstadgade moment i en ombildningsprocess. Regeringens föreslagna tillfälliga åtgärder för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor kan komma att hjälpa delvis, men dessa är ännu ej fastställda.

Har du frågor vänligen kontakta föreningens ombud på Restate.

Läs mer

Värderingsbesiktning framflyttad

Av: Restate, 2020-03-20

På grund av Coronasituationen har Svenska Bostäder, på rekommendation av deras ägare Stockholms Stadshus AB, beslutat att skjuta upp värderingsbesiktningen i ett par veckor till att börja med. I dagsläget är det oklart när värderingsbesiktningen kommer att utföras.

Läs mer

Brf Tapetrabatten 2 väntar på värdering

Av: Restate, 2020-03-13

Svenska Bostäder har beställt en värdering av Stockholm Tapetrabatten 2. Värderingen kommer att ligga till grund till det pris föreningen kommer att erbjudas att köpa tomträtten för.

Läs mer

Besked om erbjudande dröjer

Av: Restate, 2020-03-12

Det nya beskedet från Svenska Bostäder är att det sannolikt dröjer tills åtminstone april innan några beslut om erbjudanden börjar fattas. Detta gäller inte enbart er, utan samtliga föreningar med godkända intresseanmälningar där ett erbjudande inväntas.

 • Beslut om priserbjudanden börjar sannolikt fattas tidigast i april

Detta kan komma att ändras. Idag vet vi inte när beslut för Brf Tapetrabatten 2 kommer att fattas. Vi informerar er så snart vi vet något nytt.

 • Besluten kommer att fattas successivt

Beslut om priserbjudanden fattas inte för alla aktuella föreningar vid samma tillfälle, utan sker successivt. Det går inte i förväg att veta vilka ärenden som hinner tas upp vid respektive mötestillfälle.

Läs mer

Besked idag: Här får det ombildas

Av: Restate, 2020-03-03

Bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) ger idag beskedet att 22 av 42 godkända ansökningar går vidare i processen och får möjligheten att ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter. Maximalt 2005 hyresrätter kommer därmed att bli ombildade i åtta av de elva ytterstadsområden där allmännyttan är särskilt dominerande.

– 2 005 allmännyttiga hyresrätter går vidare till nästa steg. Det handlar om 22 bildade bostadsrättsföreningar där majoriteten av hyresgästerna nu vill äga sin bostad. Dessa ytterstadsområden behöver mer blandade boendeformer, och jag hoppas att de boende kommer att välkomna stadens erbjudande, säger bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M).

– De totalt 42 godkända ansökningar som inkommit innefattar totalt 3 673 allmännyttiga hyresrätter. Det är alltså fler som är intresserade än vad våra beslutade kriterier tillåter. Beslutet ligger nu i händerna på boende i de 22 bostadsrättsföreningar som går vidare i processen, säger bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M).

Fakta

Stadens bostadsbolag går nu vidare med värdering av respektive fastighet. Efter godkännande i respektive bolagsstyrelse, går processen vidare med formella erbjudanden. Därefter är det köpstämma där de boende i fastigheten tar ställning.

Läs mer